Cel mai înalt zgârie-nori religios din lume – VIDEO

Templul Vrindavan Chandrodaya Mandir din statul indian Uttar Pradesh, a cărui construcție a început deja, va fi mai mare decât Bazilica Sf. Petru din Cetatea Vaticanului și se va înălța mai sus decât Domul din Ulm din Germania, odată ce lucrările vor fi finalizate, potrivit CNN.

Templul hindus, care va avea o înălțime de 213 metri, va avea, pe lângă rolul de templu religios, și cel de centru cultural și va include un parc tematic destinat Societății Internaționale pentru Conștiința Krishna.

Forma clădirii rezistente la cutremur seamănă cu o rachetă, iar când aceasta va fi gata, vârful ei se va afla la o înălțime echivalentă cu 70 de etaje.

Un lift tip capsulă va străbate înălțimea structurii, transportând vizitatorii pe o platformă pentru admirarea priveliștii de la înălțime. Călătoria va oferi experiențe vizuale și auditive cu tema sistemelor planetare ale Universului, inspirate din literatura vedică.

Dedicat zeității hinduse Sri Krishna (despre care se spune că ar fi crescut în Vrindavan), templul va fi înconjurat de circa 30 de acri de pădure, plantată pentru a reproduce cele douăsprezece păduri din Braj.

La poalele structurii vor fi construite locuințe sociale, apartamente și vile despre care publicația New Indian Express scrie că vor fi vândute pentru a susține financiar proiectul care se va baza, de asemenea, pe donații din partea credincioșilor.

În prezent, se lucrează la fundația de peste 50 de metri adâncime.

Sursă: Agerpres

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS