Confidenţialitate

Cel mai bun restaurant din lume în 2018

Pe primul loc în topul celor mai bune restaurante din lume, World’s 50 Best Restaurants, creat de William Reed Business Medi, se află un local din Italia.

Restaurantul Osteria Francescana din Modena, Italia, aparţinând chef-ului Massimo Bottura, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2018.

World’s 50 Best Restaurants, care recompensează cele mai apreciate 50 de restaurante la nivel mondial, s-a desfăşurat marţi la Bilbao.

Osteria Francescana combină “respectul faţă de tradiţie cu o modernitate acerbă, concepţiile filosofice cu un aer de modă veche şi căldura cu îndrăzneala”, şi-au justificat organizatorii decizia.

Clasamentul, creat de William Reed Business Media, are un juriu format din peste 1.000 de bucătari, critici şi experţi în domeniu din întreaga lume.

În acest an, podiumul a fost ocupat în întregime de restaurante europene. Locul al doilea a revenit restaurantului El Celler de Can Roca, condus de trei fraţi din Catalonia, iar poziţia a treia, restaurantului Mirazur, al unui chef argentiniano-italian de pe Riviera Franceză.

Câştigătorul de anul trecut, Eleven Madison Park din New York, a căzut în acest an pe poziţia a patra, însă este în continuare considerat cel mai bun restaurant din America de Nord, în timp ce Gaggan, condus de chef-ul Gaggan Anand din Bangkok, a fost singura intrare asiatică în top 10, pe poziţia a cincea.

Sursa: Agerpres