Cel mai bine vândut album în 2012

Pentru al doilea an consecutiv, în fruntea topului celor mai vândute discuri din lume, realizat de International Federation of the Phonographic Industry, seaflă Adele cu ’21’.

Albumul ’21’ a fost lansat în ianuarie 2011 şi, potrivit International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), acesta a fost vândut în 8,3 milioane de copii până la finalul acelui an. În 2012, acelaşi album a fost vândut la nivel mondial în 12,5 milioane de copii, fiind astfel pentru a doua oară consecutiv cel mai bine vândut material discografic al anului.

Locul 2 în clasament este ocupat de Taylor Swift, cu ‘Red’ (5,2 milioane de copii vândute). One Direction, cu ‘Up All Night’, este pe poziţia a treia, cu 4,5 milioane de exemplare vândute.

A patra poziţie în topul celor mai bine vândute albume este ocupată tot de One Direction, de data aceasta cu albumul ‘Take Me Home’ (vândut în 4,4 milioane de exemplare), iar locul al cincilea este ocupat de Lana Del Rey, cu albumul ‘Born To Die’ (vândut în 4,4 milioane de exemplare).

Alţi doi britanici ocupă câte un loc în primele zece poziţii ale clasamentului – Rod Stewart, cu ‘Merry Christmas, Baby’, pe locul al şaptelea, şi Mumford and Sons, cu albumul ‘Babel’, pe locul al nouălea.