Confidenţialitate

Cel mai aglomerat week-end al acestui sezon estival: Peste 300.000 de turiști, pe litoral

Deși prețurile au explodat, turiștii se bucură de vacanță.

 În hoteluri și pensiuni, de la Vama Veche la Năvodari, poate doar dacă ai noroc mai găsești un loc. Tarifele de cazare, la un hotel de trei stele, depășesc 100 de euro pe noapte, spun hotelierii.

„ Weekendul acesta este plin. Gradul de ocupare pentru hotelul nostru este de suta la suta. Tarifele pleacă de la 500 de lei pe noapte cu mic dejun pentru o cameră standard. 

Turiștii nu par să facă mofturi, deși admit că litoralul e cam scump in aceste zile. 

„Aproape 2000 de euro. Am ales in Romania, să vedem cum e și aici. Dar e OK.  650 pe noapte, puțin cam mare, dar asta e”, a declarat o turistă din Mamaia Nord.

Pe plajă, abia dacă mai găseșți un loc liber. Sezlongurile se dau că pâinea caldă încă de la primele ore ale diminețîi, iar vânzările au crescut cu 40%.

„Inainte, noi luam pat și era, gen, 80 de lei. Și acum se plătește 1,5 milioane, plus te obligă două șezlonguri in plus să iei. Foarte, foarte mult. Este exagerat”, susține o turistă din Mamaia.

 Profituri mari fac și terasele de pe plaje. O bere costă și 15 lei, iar o sticlă de vin, 120 de lei. Cel mai bine se vinde berea.

„Trei-patru butoaie pe zi, care au 30 de litri, în jur de 120 de litri, și in zilele de sâmbătă și duminică, când plaja e absolut full, cred că vindem vreo 7-8 butoaie”, explică șeful unei terase de pe o plajă din Constanța.

Potrivit hotelierilor, weekendul de Sf Maria adus pe litoral cei mai mulți turiști din acest sezon estival.

Este perioada in care la mare vin atât românii din țară cât și cei care lucrează in străinătate și vin in vacanță.