Confidenţialitate

Cei mai mulţi care caută turismul wellness au între 46 şi 55 ani

Asociaţia Pro Turism Herculane a organizat, sâmbătă, la Hotelul Afrodita, o conferinţă dedicată turismului de wellness în care au fost discuţii dedicate dezvoltării zonei turistice Băile Herculane dar şi despre beneficiile terapiilor având la bază apa termală.

Potrivit datelor prezentate în cadrul conferinţei, cei mai mulţi turişti care caută servicii de wellness au vârste între 46 şi 55 de ani, fiind urmaţi de cei din categoria 36-45. Europenii sunt pe locul întâi în lume în ceea ce priveşte călătoriile în scop de wellness, în timp ce americanii cheltuiesc cel mai mult pentru acestea.

Dacă în ultimii şapte ani creşterea a fost în medie de 1,9%, pentru următoarea decadă se aşteaptă o creştere medie anuală de 2,8% a turismului de wellness.

“Băile Herculane au şansa să devină cea mai importantă staţiune de turism balnear din regiune”, este de părere Traian Bădulescu (FOTO), jurnalist şi ambasador Băile Herculane.

“În 1992 eram câteva sute de agenţii care ne băteam să luăm locuri de Revelion la Băile Herculane şi în alte staţiuni balneo. Acum lucrurile s-au schimbat foarte mult. Totul se leagă de managementul calităţii”, spune Dan Anghelescu, specialist turism.

“Acţiunea individuală a agenţilor economici este importantă, dar nu suficientă. (…) Este important să refacem centrele oraşelor, dar probabil o să mai aşteptăm 100 de ani după bugete, de aceea este important ca hotelierii să încerce să ţină turiştii în zona lor”, completează Anghelescu.

Specialistul în turism atrage atenţia şi că semnalizarea staţiunilor este defectuasă, remarcând, de exemplu, că pe drumul spre Băile Herculane indicatoarele turistice sunt absente.