Confidenţialitate

Cei 7 inculpați în dosarul morții lui Maradona sunt acuzați de omor cu premeditare

Anchetatorii au schimbat încadrarea în cazul celor şapte persoane inculpate pentru  moartea lui Diego Maradona, din omucidere involuntară în  omor cu premeditare. Cei 7 riscă acum între 8 şi 25 de ani de închisoare. Procurorii din San Isidro au cerut judecătorului să le interzică inculpaţilor părăsirea Argentinei. Procesul acestora va începe la 31 mai.
Prin schimbarea de încadrare, Parchetul consideră că moartea lui Maradona nu a fost rezultatul unei erori profesionale sau al unei neglijenţe a echipei medicale, ci că îngrijitorii lui nu au făcut nimic pentru a-i împiedica moartea.

Un raport publicat la începutul lunii  concluziona că Maradona a fost “lăsat în voia sorţii’ de echipa sa medicală, al cărei tratament “inadecvat, deficitar şi imprudent” a condus la o agonie lentă.
“Semnele de pericol de deces pe care le-a prezentat au fost ignorate”, au estimat cei 20 de experţi, inclusiv medicii legişti care au efectuat autopsia.
Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie anul trecut, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. Neurochirurgul Leopoldo Luque este principalul acuzat, alături de o psihiatră, un psiholog, doi infirmieri, supraveghetorul acestora și un medic coordonator al tratamentului la domiciliu.