Cei 4 judecatori de la tribunalul Bucuresti vor fi dusi la Curtea de Apel cu propunere de arestare preventiva

Secţia pentru judecători a CSM a avizat in urma cu putin timp reţinerea şi arestare celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti , acuzaţi că de fapte de coruptie în schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolvenţă.

Acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă şi divulgare de informaţii secrete din dosare, 4 judecători ai Tribunalului Bucureşti au fost reţinuţi azi noapte.

Procurorii au obţinut, aseară târziu, încuviinţarea din partea Consilului Superior al Magistraturii.

Cei 4 ajung astăzi în fața colegilor de la Curtea de Apel București, cu propunerea de arestare preventivă.

Ieri, unul dintre judecători a fugit de acasă când procurorii i-au bătut la ușă. Ulterior a mers de bună voie la audieri.

Potrivit DNA, cei 4 au cerut şi primit sume între 10.000 şi 15.000 de lei pe lună, dar și carne, făină, cherestea şi haine.

Toţi cei patru magistraţi sunt de la Secţia a-VII-a Civilă a Tribunalului Bucureşti şi se ocupă de dosare de insolvenţă.

Este vorba de judecătorii Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru, Ion Stanciu şi Mircea Moldovan.

Mircea Moldovan, judecatorul cel care inițial a refuzat să vină la audieri este cel care a admis intrarea în insolvenţă a companiei Hidroelectrica. El a fost exlcus în anul 2002 din magistratură pentru ca a cumpărat o casă pe care chiar el o retrocedase unei persoane. A contestat, însă, măsura luată de Consiliul Superior al Magistraturii, iar instanţa supremă i-a dat dreptate, așa că a fost reprimit în rândul magistraţilor.

Nu este singurul caz în care judecători de Tribunalul Bucuresti au intrat în vizorul DNA.

Viorica Dinu şi Antonela Costache sunt arestate preventiv încă de acum un an.

Ele sunt acuzate că îşi vindeau contra unor sume de bani soluţiile din dosarele penale pe care le soluţionau.