Confidenţialitate

Cehia prelungeşte starea de urgenţă

Guvernul ceh a ajuns, în ultimul moment, la un acord pentru prelungirea stării de urgenţă cu 14 zile, în speranţa ca vor reuşi să stopeze răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

În urmă cu o săptămână, propunerea executivului de la Praga a fost respinsă de toţi liderii regionali, deşi spitalele se aflau în pragul colapsului din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri de Covid.

După mai multe discuţii, s-a convenit prelungirea stării de urgenţă, fără a fi impuse noi restricţii.

”Încheierea stării de urgenţă ar fi presupus reducerea restricţiilor şi nu ne permitem aşa ceva încă”, a declarat premierul Andrej Babiš, duminică, la finalul şedinţei extraordinare.

Începând cu luna octombrie, Cehia a trecut prin diferite forme de lockdown. Din această cauză, opoziţia a criticat dur guvernarea.

Numărul total al deceselor asociate Covid a trecut de 18.000 în acestă lună, de la aproximativ 700, cât se înregistrau în luna octombrie.

Totodată, rata de infectare a Cehiei este a doua cea mai mare din Europa, după Portugalia, conform datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

FOTO: Unsplash/Ridwan Meah