Cehia : crematoriile nu mai fac față deceselor provocate de Covid

Crematoriile din Republica Cehă au ajuns la capacitate maximă din cauza numărului mare de decese având legătură cu COVID-19,

Potrivit ministrului ceh de interne, Jan Hamacek, situaţia cea mai gravă este în regiunea administrativă Moravia-Silezia unde limita a fost deja depăşită.

Ca urmare, s-a decis ca incinerările să fie coordonate la nivel naţional.

50 de cadavre au fost transportate pentru incinerare din oraşul Ostrava până în localitatea Hustopece, la 150 de kilometri distanţă.

„Vom proceda şi în acest fel în alte cazuri”, a declarat ministrul ceh de interne, adăugând că cea mai mare capacitate o are capitala Praga.

În ultimele 24 de ore, numărul de noi infecţii cu coronavirus în Republica Cehă a atins un nou nivel maxim, fiind raportate 17.278 de noi cazuri.

Per total, ţara de aproximativ 11 milioane de locuitori a înregistrat 776.967 de infecţii şi 12.436 de decese de la începutul pandemiei.

Potrivit planului guvernamental de vaccinare împotriva  Covid,  toate persoanele cu vârsta de peste 80 de ani, precum şi lucrătorii din domeniul sănătăţii vor fi primii vaccinaţi.

Locuitorii cu vârsta de peste 65 de ani, poliţiștii, pompierii şi profesorii ar urma să fie vaccinaţi până în iulie.

Numai după aceea vaccinul va fi administrat restului populaţiei, la liber.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS