Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri

Duminică dimineața, ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri în mai multe regiuni ale țării.

Potrivit unei informări transmise de Centrul Infotrafic postului de radio Europa FM, la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Ceaţa reduce însă vizibilitatea în trafic sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri pe artere rutiere din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Harghita, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

Pentru reducerea riscului de victimizare din evenimente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteza adaptată condiţiilor meteo, să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să utilizeze luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor şi să crească distanţa în deplasare.

Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca (în judeţul Gorj) este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, restricţie ce va fi menţinută pe toată perioada sezonului rece.

Se menţin în continuare cele patru drumuri naţionale închise, din diferite cauze, respectiv:

1. DN2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente din cursul verii, care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

2. DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare pe timpul iernii;

3. DN12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 – str. Vasile Alecsandri – DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 – 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 – str. 1 Mai – str. Răducanu – str. Podu de Fier – str. Tiseşti – str. Semicercului – str. Bradului – intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur;

4. DN67C (Transalpina), închis pentru toate categoriile de autovehicule în timpul iernii, pe tronsonul Rânca (Gorj) – Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS