Confidenţialitate

Ceapa, ceaiul negru şi sucul de portocale ajută în lupta împotriva cancerului ovarian

Ați privit vreodată ceapa ca pe un aliment cu puține calorii și bogat în vitamine, minerale și antioxidanți? Pe lângă aceste proprietăți nutritive importante, ceapa pare să aibă un nou rol, dovedit de anumite studii. Și anume, ceapa, mai precis un compus al acesteia, are efecte împotriva cancerului ovarian. Afirmația provine în urma unui studiu desfășurat în Japonia.

Alte studii susțin că ceaiul negru şi sucul de portocale pot reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian cu până la 31% datorită conţinutului crescut de flavonoide, compuşi chimici antioxidanţi.

Cu toate acestea, foarte important este ca orice femeie să meargă regulat la medic atât în plină stare de sănătate pentru teste de screening, cât și odată ce depistează semne sau simptome care par îngrijorătoare.

Nu ignorați starea de balonare frecventă sau durerile din zona pelvină. Examenul clinic amănunțit, testul Babeș-Papanicolaou și analizele de sânge însoțite de un examen ecografic sunt pași importanți în protocoalele de depistare a afecțiunilor ginecologice.

Timpul este esențial în diagnosticul afecțiunilor grave, iar acestea pot fi mai ușor tratate atunci când sunt depistate în stadii incipiente. Mențineți un stil de viață sănătos combinat cu sfaturile medicilor și testele recomandate de aceștia.