Confidenţialitate

Cea mai “tare” cameră de cămin, premiată la Iași

Viitorii ingineri ieșeni și-au arătat creativitatea prin amenajarea camerelor de cămin, îmbunătățind spațiul comun cu paturi create din paleți, iluminat personalizat cu led-uri de diferite culori, pereți pictați sau tapetați cu diverse modele.

54 de studenți care locuiesc în 22 de camere de cămin s-au înscris la concursul “Cea mai tare cameră de cămin“, organizat de Direcția de Servicii Studențești a Universității Tehnice din Iași. Fericiții câștigători se vor bucura de cazare gratuită până la sfârșitul anului universitar sau, dacă au deja de această gratuitate, vouchere pentru a putea mânca la cantina din campus.

Administrația campusului Tudor Vladimirescu spune ca a lansat această provocare deoarece căminele nu sunt încă la standardele la care ar trebui să fie. Ei au vrut să dea un exemplu și să arate că o cameră se poate amenaja cu resurse minime, dar într-un mod îndrăzneț și inovativ. Universitatea “Gheorghe Asachi” se mândrește cu exemplul dat de participanții la concurs comunității din campus.

Bogdan Budeanu, directorul DS, a spus că în evaluarea camerelor se va ține cont de “creativitatea amenajării şi ingeniozitatea mobilării spaţiului de locuit, originalitatea organizării camerei, decoraţiunile şi elementele ce vin să îmbunătăţească aspectul vizual al camerei, gradul de curăţenie, investiţii făcute în cameră, raportul cost-rezultat al investiţiilor financiare făcute. Pentru a se înscrie la concurs, studenţii au trimis fotografii realizate de ei cu camerele în care locuiesc, completând şi un formular online“.

Administrația campsului își dorește să îi provoace pe studenți și la a doua ediție, iar premiul va fi mai consistent: 12 luni de cazare gratuită!