Confidenţialitate

Cea mai mare Paradă a Cărucioarelor, de Ziua Mondială a Fertilității

Ziua Internaţională a Fertilităţii se sărbătoreste în întreaga lume pe 17 iunie, iar de anul trecut și în țara noastră. România se confruntă cu cea mai mică natalitate din ultimii 50 de ani. De aceea, duminică, părinții vor să atragă un semnal de alarmă asupra acestei probleme cu care se confruntă țara noastră. Va avea loc cea mai mare paradă a Cărucioarelor cu bebeluși la intrarea în parcul Herăstrău.

Duminică de la ora 10, părinții sunt așteptați la intrarea din parcul Herăstrău, împreună cu cei mici în cărucioare, la o plimbare organizată: cea mai mare Paradă a Cărucioarelor din România. E o formă prin care părinții vor să celebreze viata, copilaria si bucuria de a-i avea pe cei mici in preajmă.

Totodată, ei vor să atragă atenția asupra natalităţii extrem de scăzute din ţara noastră.

În România, se nasc 21 de copii pe oră. La nivel mondial, suntem pe ultimele locuri. De ce? Pentru că sporul natural s-a prăbuşit dramatic, cu peste 50 % după 1989, iar în ultimii ani, migrația românilor și rata mare a deceselor din țară au dus la aceste cifre îngrijorătoare. Se estimeaza că, dacă lucrurile vor rămâne aşa, în următorii 100 de ani populaţia României se va înjumătăţi.

Organizatorii, Primăria Capitalei şi Asociaţia pentru Reproducere Umană subliniază că una dintre măsurile pentru ridica rata natalității este nevoia de politici de stat care să susțină cuplurile infertile.

La parada Cărucioarelor de duminică, vor fi şi câteva cărucioare goale, ca simbol al natalităţii scăzute.

Evenimentul va începe la ora 10,00, pe aleea din zona teraselor Expo Flora, pe malul lacului Herăstrău şi se va încheia cu un concert Andra.