Cea mai mare groapă din carosabil din România – greu de astupat

Primăria din Galați face o nouă încercare a a astupa uriașa groapă de pe faleza Dunării,  groapă votată de ascultătorii Europa FM  drept cea mai mare groapă în carosabil din România.
Trei primari se chinuie de șapte ani să astupe groapa care îngreunează circulația pe faleză – după cum relatează corespondentul Europa FM la Galați,  Emanuela Turcu. 
Specialiștii își tot dau cu părerea de vreo 7 ani încoace despre cum s-ar putea rezolva alunecarea de sol care a afectat puternic faleza în zona Elice.
Institute de proiectări de renume, ba chiar și Academia Militară sau Facultatea de Geologie din București au făcut expertize și studii aprofundate cu privire la alunecările de teren de pe faleză.
S-au cheltuit peste 150.000 de euro numai pe studii și expertize. Apoi, au existat și patru încercări de rezolvare a problemei.
Prima, în 2010, la câteva luni după ce s-a căscat Gropzila, a înghițit peste jumătate de milion de euro.
Lucrarea a cedat un an și ceva mai târziu și, de atunci, groapa tronează în carosabil.
E drept că a fost astupată cu nisip și balast și nu mai există pericolul să cadă cineva în ea, însă circulația este în continuare închisă.
Acum, avem un primar nou și un plan nou de astupare a uriașei gropi de pe faleză. Au fost alocate 4 milioane de lei pentru noua tentativă de a rezolva problema, însă lucrările vor începe, în cel mai bun caz, la vară și sunt programate să dureze circa 6 luni.
Foto: Viața Liberă, Galați
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS