Confidenţialitate

Ce trebuie să conțină trusa de medicamente pentru vacanță?

Planificarea unei vacanțe implică mai mult decât alegerea destinației și împachetarea hainelor. Un aspect esențial care nu trebuie neglijat este pregătirea unei truse de medicamente bine echipată. Aceasta te poate salva de multe neplăceri și îți poate asigura o vacanță liniștită.

1. Medicamente esențiale

Dacă urmezi un tratament regulat, asigură-te că ai suficiente medicamente pentru întreaga durată a vacanței. Paracetamolul și ibuprofenul sunt utile pentru dureri de cap, dureri de dinți, febră sau alte dureri minore.

Pentru a combate arsurile la stomac sau indigestiile, include antiacide și medicamente pentru diaree și constipație.

2. Primul ajutor

Bandaje și plasturi, diverse dimensiuni pentru a acoperi tăieturile și zgârieturile. Dezinfectant, o soluție antiseptică, cum ar fi iod sau betadină, pentru curățarea rănilor. Feșele elastice sunt utile pentru entorse sau întinderi musculare. Pansamente sterile, pentru răni mai mari sau mai profunde.

3. Medicamente pentru alergii

Antihistaminice, pentru reacții alergice sau simptome de rinită alergică. Creme cu hidrocortizon, pentru mâncărimi sau iritații ale pielii cauzate de mușcături de insecte sau alergii.

4. Medicamente pentru răceală și gripă

Decongestionante nazale, precum picături sau spray-uri pentru a ușura congestia nazală. De asemenea, sunt utile și pastilele pentru calmarea durerilor de gât.

5. Protecția pielii

O cremă cu factor de protecție solară ridicat pentru a preveni arsurile solare. Aloe vera sau creme hidratante, pentru a calma și hidrata pielea după expunerea la soare. Repelent pentru insecte, pentru a preveni mușcăturile de țânțari și alte insecte.

Foto: Shutterstock