Ce se întâmplă în week-end în orașul tău

În acest week-end, la București avem Festival Turcesc în Parcul Titan, Festival Tailandez – în Herăstrău și Târg de Moși în Gradina Icoanei.
La Constanța … Festivalul Scoicilor! Participă peste 25 de restaurante de pe litoral Evenimentul are loc în Piața Ovidiu din Constanța, de azi până duminică, inclusiv. Cei mai buni bucătari vor găti scoici, după rețete originale iar câștigătorul va primi ca premiu o scoică realizată din bronz, cu o greutate de 12 kilograme.
Concurs de … aruncat cu telefoanele mobile. Nu e o glumă, se întâmplă mâine, la Timișoara. Pentru a putea participa la concurs, timișorenii trebuie să doneze două telefoane mobile vechi, stricate sau degradate. Cei care reușesc să arunce cât mai departe telefoanele vechi pot câștiga unele noi sau alte premii. Concursul încheie, de fapt, într-un mod inedit, o campanie de reciclare a telefoanelor vechi.
Tot la Timișoara, dar în această seară, un spectacol Video-Mapping pe fațada Operei Române din oraș. Este vorba de un show multimedia care se folosește de toate elementele fațadei unei clădiri și le integrează într-o animație 3D.

bicicleta

Dacă week-end-ul trecut am avut skirtBike la București, este rândul femeilor din Timișoara să fie … ‘Cochete pe biciclete’. Și la Mamaia se pedalează duminică dimineață. E vorba de o nouă ediție, mai exact a 6-a, a evenimentului Constanța pedalează!
Peste 60 de pasionați de autoturisme Dacia vechi, din cinci țări, vor participa în perioada 20-22 mai la cea de-a treia întâlnire internațională a cluburilor Drum Bun, eveniment organizat la Satu Mare. Parada mașinilor vechiva avea loc sâmbătă, 21 mai, în centrul municipiului Satu Mare, de unde se va pleca într-o excursie în Țara Oașului, unde urmează … o cină românească și o petrecere.

dacia-drum-bun-satu-mare-7

Clujul vrea să deţină recordul naţional la dans sincron. Elevi din mai multe şcoli ale municipiului vor dansa împreună în Piaţa Unirii, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Clujului. Se întâmplă în această seară, la 18, în Piața Unirii. Zilele Clujului durează până duminică. Vor fi concerte, un festival culinar, expoziţii de fotografie, precum şi tabere antice şi medievale.

narcise

Am mai avut o sărbătoare a narciselor acum vreo 2 săptămâni lângă Târgu Jiu. Dar … ne place să ne bucurăm de flori, așa că week-end-ul acesta avem din nou Sărbătoarea Narciselor, dar la Vad, în județul Brasov , unde se află cea mai mare rezervaţie naturală de profil din Europa, întinsă pe o suprafaţă de 400 de hectare. Și – apropos! – la munte, narcisele sunt încă înflorite!

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS