Ce sa mancam cand luam medicamente (AUDIO)

Este important ca atunci cand urmam un tratament sa avem o alimentative sanatoasa

Sâmbătă, medical nutriționist, Ruxandra Pleșea ne vorbește despre ceea ce este important să mâncăm în perioada când luăm diverse medicamente.

Dacă urmăm un tratament cu Aspirină, trebuie să avem grijă să creştem aportul de vitamina C, deci vom consuma mai multe fructe şi legume neapărat proaspete.

De asemenea, atunci când urmăm un tratament cu pilule anticoncepţionale sau o terapie hormonală, trebuie să ajutăm organismul cu vitamine B6, B12, acid folic şi zinc. Aașa că, este important să consumăm cereale integrale, ouă, seminţe şi legume cu frunze verzi.

Antibioticele cresc nevoia pentru complexul de vitamine B, dar şi pentru bacterii benefice. Găsim probiotice, în mod natural, în chefir, în iaurtul făcut acasă, dar şi în murăturile preparate cu sare.

Şi paracetamolul creşte nevoia de anti-oxidanţi pe care îi găsim din plin mai ales în frunzele verzi, în legumele proaspete.

Iată şi câteva combinaţii pe care ar trebui să le evităm. Dacă urmăm un tratament cu Aspirină, cu Varfarină, cu medicamente ce subţiază sângele, trebuie să nu consumăm, în exces, suplimente cu Omega 3. Efectul combinat al acestora este prea mare.

Iar când luăm antidepresive, medicaţie antidepresivă, se ştie, trebuie evitat alcoolul neapărat, dar şi drojdia.

Medicul nutritionist Ruxandra Pleșea va asteapta cu mai multe detalii pe www.newlifeform.ro, cat si pe www.fundatiacaleavictoriei.ro.