Confidenţialitate

CE propune ridicarea treptată și coordonată a restricţiilor impuse de pandemie

Comisia Europeană va propune ridicarea treptată şi coordonată a restricţiilor impuse pentru controlul pandemiei în cele 27 de state ale blocului comunitar.

Șefa Executivului comunitar spune că instituția pe care o conduce va continua eforturile de informare a cetățenilor pe tema vaccinării, notează Reuters.

Ursula von der Leyen a adăugat că UE va extinde discuţiile cu producătorii farmaceutici Moderna şi Novovax pentru achiziţia de vaccinuri împotriva noului coronavirus.

“Cu toții am învățat din experiența din timpul verii. Ridicarea pripită a restricții a avut un impact foarte negativ asupra situației epidemiologice în timpul verii și  a toamnei”, a spus aceasta. “Prin urmare, o abordare treptată și coordonată va evita riscul unui nou val [al pandemiei – n. red]”, consideră Ursula von der Leyen.

Laboratorul german BioNTech și compania americană Pfizer vor depune vineri, în SUA, solicitarea pentru a obține avizele necesare punerii pe piață a vaccinului creat împreună. O procedură similară va urma și în Europa.

La o videoconferință a liderilor europeni, preşedintele Klaus Iohannis a susținut, joi seară, că recunoaşterea reciprocă a testelor pentru SARS-CoV-2 ar facilita libera circulaţie în Uniune.