Ce nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături înaintea unei mese bogate

Vrei sa te bucuri de Sarbatori? Atunci, când faci lista de cumpărături pentru mesele cu familia şi prietenii, nu uita că vitaminele care susţin sistemul imunitar sunt C, B6, D.

Vitamina C o găsim fructe, legume, verdeţuri. Vitamina C ajută sistemul imunitar şi protejează celulele de oxidare, adică de îmbătrânirea prematură.

Vitamina B6 o putem obţine din spanac, ardei gras, varză ori banane, dar şi din alimente îmbogăţite cu această vitamină, aşa cum este iaurtul Actimel.

Vitamina D o cunoaştem mai ales ca fiind necesară pentru a putea asimila şi fixa calciul. Vitamina D este necesară şi pentru funcţionarea normală a sistemului imunitar. De aceea, trebuie să ne asigurăm aportul zilnic de vitamina D consumând peşte gras, ou sau produse lactate îmbogăţite cu vitamina D, cum sunt iaurturile şi brânzica preferate de copii, inclusiv cele din gama Danonino, uşor de găsit în magazine.

Iaurtul merge foarte bine combinat cu cereale integrale. Acestea conţin şi alţi nutrienţi importanţi pentru sistemul imunitar: zinc, fier, cupru, seleniu.

Ar mai fi un argument pentru iaurt, mai ales pentru cei care ţin la siluetă. Persoanele care mănâncă mai mult iaurt au circumferinţe ale taliei mai mici, un factor asociat adeseori cu sănătatea cardiacă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Utrecht din Olanda, publicat în noiembrie 2015. Cercetătorii din Olanda au analizat 22 de studii. Un număr de 13 dintre ele au analizat anumite persoane într-un anumit moment al vieţii lor şi au comparat consumul lor de iaurt, descoperind în acest fel că acelea care mâncau mai mult iaurt aveau o greutate mai mică şi o structură corporală mai sănătoasă.

Factorii imunitari, cei prin care sistemul imun îşi exercită acţiunea de apărare a organismului, sunt proteine cu structuri specializate.

Iaurtul este o sursă de proteine de foarte bună calitate, care îţi vor “hrăni” şi sistemul imunitar.
Vrei să fii sănătos? Adoptă obiceiuri sănătoase: zilnic iaurt, fructe, legume, cereale integrale.

De sărbători, Danone şi Europa FM te invită la concursul care te ajută să afli profilul petrecăreţului care ţi se potriveşte. Detalii cu un click aici!