Ce înseamnă un stil de viață echilibrat

Un stil de viață echilibrat, bazat pe o alimentație variată și echilibrată, sport, odihnă și relaxare oferă o stare de bine generală și o minte sănătoasă.

Echilibrul alimentar nu vine doar din moderație, ci și din modul în care combinăm alimentele pentru mesele principale în așa fel încât să-i asigurăm organismului nostru necesarul zilnic de nutrienti, precum vitaminele, carbohidratii, proteinele sau acizii grași. Grasimile sunt o rezerva pentru organism, furnizand energie atunci cand carbohidratii nu sunt disponibili. De asemenea, grasimile au rolul de a ajuta organismul sa absoarba vitaminele liposolubile. Cele mai bune surse de grasimi sanatoase sunt: uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui, semintele si fructul de avocado.

Să nu uitam de componenta principală a organismului uman: apa. Apa este implicată în multe dintre funcțiile vitale ale corpului uman și distribuie alte elemente nutritive esențiale către celule.

Pentru a ne desfășura activitățile zilnice avem nevoie de un somn bun. Pentru aceasta este bine să evitam consumul unor alimente : gustari picante, dulciuri sau carne preparata la gratar înainte de a merge la culcare. Acestea pot ingreuna digestia si favoriza aparitia cosmarurilor.

De asemenea, atât sportul, cât și relaxarea au rolul lor în viața tuturor celor care doresc să fie sănătoși, să arate și să se simtă bine în fiecare zi.