Confidenţialitate

Ce înseamnă pentru voi “patriotismul economic”?

Politicienii ne spun că programul de guvernare va fi modificat înaintea rotativei din mai-iunie, urmând a fi bazat pe noţiunea de patriotism economic. Conceptul nu le pare, însă, nici lor foarte clar. Marcel Ciolacu sugerează implicarea statului în anumite industrii, specific, cum ar fi cea alimentară sau cea a bitumului atât de necesar în construcții. Ba chiar într-o nouă companie de asigurări, Nicolae Ciucă vorbește mai degrabă în termeni generali despre sprijinirea capitalului românesc și întărirea clasei de mijloc. Analiștii economici sunt mult mai specifici: ei ne spun că importăm prea mult, că producem prea puțin și că nu avem un plan de țară care să stabilească domeniile în care putem inova sau excela.

Care ar fi acele domenii? Din ce arii lipsește amprenta românească și de ce? Ne trebuie noi companii de stat în anumite sectoare? Cum scăpăm de dependența de importuri? Ce ne poate determina să cumpărăm mai multe produse românești?

Acestea sunt întrebările dezbaterii de astăzi 22 martie! Tudor Mușat vă așteaptă în direct la 0372 069 599 pentru a ne spune cum vedeți voi patriotismul economic. Emisiunea este difuzată integral pe canalele de facebook și youtube Europa FM