Ce faci când copilul are febra?

Chiar dacă suntem părinți de puțin timp sau avem deja experiență, în momentul în care copilul se simte rău tindem să ne îngrijorăm și să ne întrebăm dacă este necesar să sunăm pediatrul.

Febra reprezintă creșterea temperaturii corpului apărută în special ca răspuns la prezența unei infecții în organism. Sunt trei elemente care trebuie luate în calcul: temperatura rectală, vârsta și comportamentul copilului.

În general este necesar să sunați pediatrul atunci când copilul este mai mic de 3 luni și are temperatura rectală peste 38 de grade C sau este mai mare de 3 luni și are temperatura rectală peste 38.3 grade Celsius. La fel de importantă este și starea copilului. Pierderea poftei de mâncare, dificultăți de respirație sau la înghițire, confuzie, stare de delir sau plânsul excesiv combinate cu febra, pot fi indiciul unei probleme mai grave.

Examinați cu atenție întreg corpul și observați dacă există pe pielea copilului o erupție, sub formă de pete de diferite dimensiuni și de culoare roșiatică.

La valori mari ale temperaturii pot apărea convulsiile. Este foarte important să rețineți când au apărut și să descrieți ulterior medicului cum s-a comportat copilul înainte, în timpul convulsiilor și după acestea.

Nu ezitați să consultați doctorul în orice situație în care simțiți că ceva nu este în regulă în comportamentul copilului.