Confidenţialitate

Ce este topperul și cum te poate ajuta (P)

Calitatea somnului este influențată de o mulțime de factori, dintre care unii țin strict de stilul de viață sau de condițiile de mediu în care te odihnești. Probabil că știi deja că tipul saltelei pe care dormi are o mare influență asupra odihnei, dar te-ai gândit cât de important este un topper, și cum te poate ajuta acesta să-ți îmbunătățești somnul?

Un topper este util nu doar pentru a extinde durata de viață a saltelei, ci are și o mulțime de caracteristici importante pentru a asigura o odihnă reconfortantă. Află din rândurile de mai jos care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce acest strat suplimentar de latex sau spumă de memorie.

Ce este un topper de saltea

Topperul reprezintă o saltea adițională, de înălțime mai mică, ce se plasează deasupra saltelei de somn propriu-zise sau deasupra unei canapele. Grosimea sa variază în general între 4-10 cm.

Acesta reprezintă mai mult decât o simplă protecție, deoarece nu este doar o husă impermeabilă obișnuită, ci este confecționat din aceleași materiale de calitate ca ale unei saltele: spumă de memorie, spumă poliuretanică standard, latex etc.

Astfel, datorită interiorului său, acest strat adițional te ajută nu doar să prelungești viața saltelei, ci și să te bucuri de un somn reconfortant, contribuind decisiv la calitatea odihnei tale.

Care sunt beneficiile pe care le aduce un topper de saltea

Te vei putea bucura de numeroase beneficii dacă achiziționezi un topper 120×190 cm pentru pat.

Iată câteva dinte cele mai importante:

  • Nu va mai fi nevoie să cumperi o saltea foarte scumpă, deoarece găsești modele realizate din același tip de umplutură: spumă de memorie, spumă poliuretanică standard, latex. Un topper cu spumă de memorie se mulează după forma corpului, oferind un confort personalizat și aceeași calitate a somnului.
  • Greutatea corpului este distribuită egal în timpul odihnei, topperul cu spumă fiind potrivit pentru orice poziție de dormit.
  • Structura unui topper poate ameliora punctele de presiune ale corpului din timpul somnului (umeri, gât, șolduri și picioare), astfel încât să ofere o relaxare totală a mușchilor în timp ce dormi.
  • Un astfel de strat adițional asigură o ventilație bună a aerului in interiorul saltelei, fiind realizat din aceleași materiale de calitate ridicată.
  • Un topper confecționat din materiale naturale (de exemplu Aloe Vera) are proprietăți antialergice, reducând riscul alergiilor provocate de bacterii, mucegai sau acarieni.
  • Un topper cu tratament cu ulei de eucalipt sau capsule cu alte uleiuri esențiale ajută la relaxare și la eliminarea stresului.

În plus, topperul poate fi spălat cu ușurință în mașina de spălat, iar microfibra de pe fața sa are un sistem antialunecare, astfel încât acesta nu se va deplasa cu ușurință în timp ce dormi.

Cum te poate ajuta un topper să-ți îmbunătățești somnul

Datorită materialelor de densitate ridicată din care sunt confecționate, topperele te vor ajuta să obții un somn de calitate, la fel cum o face o saltea. Mai mult, cele hipoalergenice permit trecerea aerului și păstrează căldura, oferind, în consecință, confort termic și condiții ideale pentru somn.

Dacă vrei să te bucuri de căldură suplimentară pe timp de iarnă, sau să obții un efect răcoritor vara, alege o astfel de saltea adițională, care permite aerului să circule optim.

Poți opta pentru diferite tipuri de topper, în funcție de confortul și de nivelul de fermitate pe care îl dorești. Acest strat suplimentar este potrivit pentru orice poziție de somn, așa încât nu ezita să achiziționezi unul pentru a te bucura de toate avantajele pe care ți le oferă.

Foto: freepik.com