Confidenţialitate

Ce este dermatologul și cu ce se ocupă acesta

Pielea este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. Pielea asigură menținerea unui echilibru între toți parametrii din interiorul organismului nostru și este prima barieră împotriva numeroaselor microorganisme infecțioase din jur.

Medicul specialist dermatolog Mihai Lupu ne spune în câteva cuvinte ce este dermatologia și când este necesar un consult dermatologic.

Dermatologul este medicul specializat în tratamentul bolilor pielii, părului, unghiilor şi mucoaselor, dar şi bolilor transmise sexual. Dermatologia cuprinde aproximativ 3000 de boli, inclusiv cancere de piele, boli inflamatorii cutanate, acnee, probleme legate de îmbătrânirea pielii.

Chirurgia dermatologica se ocupă cu extirparea, prin diverse mijloace, a variatelor tumori tegumentare benigne sau maligne, bineînţeles numai în urma consultatiei şi, eventual, a unor analize de laborator sau investigaţii imagistice.

Dermato-estetica este ramura dermatologiei care se ocupă de procedurile estetice minim invazive precum corecţia ridurilor cu acid hialuronic, toxina botulinica, peeling-uri sau tratamente laser. Dermatologii care se ocupă de dermato-cosmetologie utilizează tratamente şi tehnologii menite să îmbunătăţeasca aspectul pielii, părului sau unghiilor.”

„Pentru o examinare corespunzătoare a pielii este necesar ca o dată pe an să vizităm medicul dermatolog.

Dacă între vizitele anuale apar probleme de sănătate, cum ar fi aluniţe care îşi modifică forma, culoarea, dimensiunea, acnee, răni care nu se vindecă, erupţii cutanate, infecţii ale unghiilor sau alte probleme cutanate, este momentul să vă programaţi pentru o consultatie.

Multe dintre bolile de piele pot fi tratate relativ uşor în urma consultaţiei la dermatolog.”, spune medicul dermatolog Mihai Lupu.