Confidenţialitate

Ce e de aşteptat să se întâmple în PSD după rezultatele la alegerile europarlamentare?

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Liviu Dragnea a spus săptămâna trecută, că va anunţa acest lucru după scrutinul pentru Europarlamentare.

Adică duminică seară.

Rezultatul PSD l-a făcut, însă, pe liderul partidului să paseze candidatura PSD către Gabriela Firea, pe care a înlăturat-o din conducerea partidului şi cu care are un conflict deschis – şi către partenerul de coaliţie, Călin Popescu Tăriceanu – a cărui formaţiune politică – ALDE – nici nu a atins pragul electoral la europarlamentare.

A exclus – implicit – propria candidatură pentru cea mai mare funcţie în stat.

Nu şi-a asumat, însă, rezultatul alegerilor printr-o demise, deşi aceasta i-a fost cerută. Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a spus că, în cazul în care Partidul Social Democrat va obţine un rezultat sub aşteptări la alegerile europarlamentare, sub 30%, liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, „trebuie să plece acasă”.

Ministrul Educației crede că Liviu Dragnea își va da demisia din funcție.

O declaraţie în acest sens a venit şi de la liderul PSD Bistriţa, care crede că partidul ar trebui să ţină seama de rezultatul alegerilor.

Însă, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, spune lucrurile nu ar fi chiar atât de grave.

În tot acest context, Liviu Dragnea își așteaptă sentința finală în procesul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.