Ce drumuri rămân închise din cauza zăpezii

Centrul Info Trafic al Poliției Române a transmis date reactualizate privind situația drumurilor cu probleme din cauza zăpezii.

Astfel, luni seara, la ora 20:30, mai multe porțiuni ale unor importante drumuri naționale rămân închise, în timp ce pe porțiunea deschisă a A2 se circulă cu mare dificultate din cauza ceții care reduce vizibilitatea pe alocuri chiar și sub 10 metri.

Pe A2 Bucureşti – Constanţa se semnalează ceaţă densă, cu vizibilitate scăzută sub 100 de metri între kilometrii 41 şi 37,  iar între kilometrii 35 şi 20, vizibilitatea este între 50 şi 10 metri.

În judeţul Olt, se semnalează ceaţă densă pe DE574 Scorniceşti – Coloneşti, vizibilitatea fiiind scăzută sub 20 de metri.

Sunt închise următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

 

 • –          DN23A Gologanu – Ciorăști (județul Vrancea);
 • –          DN11A B ârlad(județul Vaslui) – Podu Turcului (județul Bacău) ;
 • –          DN24A Murgeni – Berezeni – Vetrişoaia (județul Vaslui);
 • –          DN26 Murgeni – B lăgești (județul Vaslui);
 • –          DN3 Ostrov (jud. Constanța) – Băneasa (jud. Constanța) ;
 • –          DN22D Măcin – Cerna (județul Tulcea);
 • –          DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
 • –          DN22A petronsoanele Topolog (jud. Tulcea) – Hârșova (jud. Constanța) şi Cataloi – Nicolae Bălcescu (jud.Tulcea);
 • –          DN22 petronsoanele Râmnicu Sărat (jud.Buzău) – Brăila (jud. Brăila) şiIsaccea – Somova (jud.Tulcea);
 • –          DN23B Măicănești (jud. Vrancea) – Ciorăști (jud. Vrancea);
 • –          DN24D Cuca (jud. Galați) – Tulucești (jud.Galați).

 

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița,în județul Caraș-Severin.

Este în continuare închis tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2.

În judeţul Ialomiţa a fost deschis DN21A Ţăndărei – Bărăganul.

În judeţul Vaslui, pe DN24A Vetrişoaia – Huşi,este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Tronsonul Vetrişoaia – Murgeni este în continuare închis. Tot în judeţul Vaslui, pe tronsonul  Simila– Murgeni al DN24A se menţinerestricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 3,5 tone.

 

Se opresc ninsorile, vine gerul

Agenţia Naţională de Meteorologie avertizează că vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării, începând de astăzi, de la ora 23.00, până joi, la ora 10.00.

În sudul, estul şi centrul ţării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger, cu minime de -15….-10 grade, iar izolat în Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei se vor înregistra valori termice în jurul a -20 grade.

La noapte şi în prima parte a zilei de marţi, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, temporar, vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 45…50 km/h, izolat peste 60 km/h în zona litorală, spulberând zăpada depusă în zilele precedente.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS