Confidenţialitate

Ce conține raportul de activitate de 21 de pagini, depus de Vlad Voiculescu pe masa premierului

Introducerea testelor rapide în școli și spitale și schimbarea modului de calcul a ratei de incidență a cazurilor COVID sunt doar câteva dintre măsurile enumerate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în raportul de activitate înaintat premierului.

Raportul are 21de pagini, iar la capitolul măsuri ce urmează a fi puse în aplicare se află și introducerea testelor rapide în farmacii.

În raportul de activitate depus la Guvern, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu menționează la capitolul realizări: crearea cadrului legal și bugetar pentru identificarea variantelor SARS-COV-2 care circulă în România, introducerea testelor antigenice rapide în spitale, cabinete medicale, servicii de ambulanță și școli, includerea focarelor în calcularea ratei de incidență a cazurilor COVID, dar și campania de comunicare ”Om cu om oprim pandemia’’.

Jurnaliștii de la Hotnews care au intrat în posesia acestui document scriu că ministrul Sănătății ar fi amintit inclusiv de numărul de share-uri și comentarii de pe Facebook în privința acestei campanii, ce se va derula în continuare prin spoturi TV și plicuri cu mesajul campaniei distribuite de Poșta Română.

La capitolul planuri pentru perioada următoare, ministrul Vlad Voiculescu menționează creșterea capacității la ATI cu 200 de paturi, prin includerea unor spitale care până acum au îngrijit doar pacienți non-COVID, dotarea secțiilor de terapie intensivă cu aparatură de specialitate, dar și introducerea testelor rapide în farmacii și la cabinetele medicilor de familie.

Săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu i-a cerut ministrului Sănătății să prezinte măsurile pe care le-a luat în cele 3 luni de când a venit la minister:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre acest raport, ministrul Sănătății spunea recent că este o oportunitate să prezinte săptămânal decizii care au impact la nivel național.

  • Florentina Mihăiță