Ce alimente şi băuturi ne fac să îmbătrânim

Există o listă a mâncărurilor şi băuturilor pe care ar trebui să le consumăm ponderat sau, dacă se poate, să nu apelăm deloc la ele.

Zahărul este consumat de cele mai multe ori în exces. Ceea ce nu știm este că zahărul, după ce intră în organism, interacționează cu fibrele de colagen din structura pielii, iar aceasta își pierde elasticitatea.

Apar, astfel, cu ușurință ridurile, iar tenul va fi mai aspru. Și bomboanele sunt de evitat pentru zahărul din acestea.

Îndulcitorii artificiali precum aspartamul produc dureri de cap şi dureri articulare.

Mâncarea de tip fast-food este, de asemenea, periculoasă pentru că aceasta conţine foarte multe grăsimi care se depun în pereții vaselor de sânge, inclusiv la nivelul vaselor mici, care, în condiții normale, asigură un flux sangvin esențial pentru menținerea sănătății pielii.

Sarea trebuie să fie şi ea consumată cu atenţie pentru că deshidratează organismul, iar starea de deshidratare ne face să părem mai obosiţi. În plus, sarea afectează rinichii, oasele și crește tensiunea arterială .

Și alcoolul conduce la deshidratare și degradarea structurii colagenului din piele. Iar băuturile energizante au un efect de 8 ori mai dăunător asupra smaluţului dinţilor, care devin galbeni și capătă un aspect nesănătos.

Carbohidraţii şi prăjelile dăunează şi ele sănătăţii pielii. Iar fumul de țigară este deja un factor nociv binecunoscut.