Ce alimente ne ajută să prevenim complicaţiile vârstei a treia?

Riscul apariției hipertensiunii arteriale crește odată cu vârsta. Dar nu este singura problemă care ne-ar putea afecta după ce am trecut de a doua tinereţe

Persoanele cu vârsta medie au nevoi nutriţionale specifice, având în vedere că anii trec şi corpul trebuie pregătit pentru a întâmpina problemele care apar odată cu îmbătrânirea organismului.

Care sunt alimentele care ne ajută să luptăm împotriva semnelor bătrâneţii?
O problemă comună a vârstnicilor este osteoporoza. Una din două femei și unul din patru bărbați de peste 50 de ani vor suferi o fractură osoasă la un moment dat din cauza acestei afecțiuni care destabilizează structura oaselor. Există trei metode deja cunoscute pentru menținerea oaselor puternice: exercițiul fizic, vitamina D și calciul. Laptele de migdale are un conținut caloric scăzut și este bogat în vitaminele A, D și E și calciu. 250 ml de lapte de migdale oferă aproximativ 300 mg de calciu, adică 30% din doza zilnic recomandată.

Riscul apariției cataractei și a degenerescenței maculare care afectează vederea odată cu avansarea în vârstă poate fi combătut prin consumul de pește bogat în acizi grași omega 3 precum somonul. Așa prevenim și nivelul ridicat de colesterol, dar și durerile articulare.

Mai mulți cercetători au descoperit că anumite nutrimente care se găsesc în pepenele roșu, inclusiv citrulina, care este apoi convertită în arginină, sunt bune pentru libido. Arginina crește producția de oxid nitric care relaxează vasele de sânge, efect asemănător medicamentelor pentru tratarea disfuncției erectile.
Riscul apariției hipertensiunii arteriale crește odată cu vârsta. Evitând consumul de sare în exces, urmând sfaturile medicului și consumând banane, bogate în potasiu, putem regla nivelul sodiului în organism.

Și nu în ultimul rând, să apelăm la prunele uscate, bogate în fibre și de mare ajutor în pierderea kilogramelor în plus, conform studiilor britanicilor.