Confidenţialitate

CE acuză MasterCard că ”umflă” artificial comisioanele percepute pe teritoriul UE

        Comisia Europeană acuză în mod oficial procesatorul de plăți MasterCard că percepe comisioane crescute artificial în statele-membre.

         În acest fel, s-ar încălca legislația comunitară – arată Executivul de la Bruxelles.

Potrivit oficialilor europeni, umflarea artificială a costurilor plăților cu cardul are efecte negative pentru consumatorii și retailerii din Uniunea Europeană.

 

         Comisia Europeană e de părere că MasterCard impune comisioane extrem de mari pentru tranzacţiile transfrontaliere cu cardul pe teritorul Uniunii Europene.

Costurile acestor plăți nu s-ar justifica pentru că retailerii dintr-un stat membru nu pot beneficia de comisioanele mai scăzute dintr-un alt stat al Uniunii.

Este restricţionată, în acest fel, concurenţa transfrontalieră între bănci.

Spre exemplu, dacă o persoană din afara Uniunii Europene plătește cu un card MasterCard în blocul comunitar comisionul perceput este    mult mai mare decât cel încasat atunci când cardul este emis pe teritoriul Europei.

MasterCard are posibilitatea să răspundă acestor acuzații acuzaţii.

Dacă acestea se confirmă, Comisia Europeană poate penaliza MasterCard cu până la 10% din cifra anuală de afaceri, care anul trecut a fost de 9,5 miliarde de dolari, şi să ceară companiei să îşi schimbe practicile de afaceri.