Confidenţialitate

CDC: Varianta Delta a coronavirusului, la fel de infecțioasă ca varicela

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 este la fel de contagioasă ca varicela, poate fi transmisă de persoanele vaccinate și poate provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpinile anterioare, potrivit autorităților sanitare americane.

Un document intern al Centre for Disease Control (CDC) susține că lupta cu această nouă tulpină are nevoie de “o nouă abordare”, pentru a ajuta cetățenii să înțeleagă pericolul.

Persoanele nevaccinate sunt de trei ori mai expuse riscului de a se infecta și de peste 10 ori de a se îmbolnăvi grav sau să moară.

„Recunoașteți că războiul s-a schimbat”, spune CDC. „Îmbunătățiți comunicarea privind riscurilor individuale în rândul celor vaccinați”.

Textul descrie varianta Delta ca fiind mai transmisibilă decât o serie de alte boli, cum ar fi MERS, SARS, Ebola, variola, și gripa sezonieră, inclusiv gripa care a provocat pandemia din 2018.

Instituția recomandă măsuri de prevenire care includeau obligativitatea vaccinării pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a proteja persoanele vulnerabile și revenirea la purtarea măștilor.

CDC a confirmat autenticitatea documentului, care a fost publicat întâia oară de Washington Post.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, anterior, că victoriile obținute cu greu în lupta împotriva pandemiei se pierd pe măsură ce varianta Delta se răspândește, iar vaccinarea ar putea salva vieți.