CCR: Modificările aduse Legii ANI nu respectă normele de tehnică legislativă cu privire la conţinut şi limbajul juridic

După ce Curtea Constituțională a decis, pe 6 noiembrie, că sunt neconstituţionale modificările aduse Legii ANI privind prescrierea faptelor mai vechi de trei ani ce determină conflictul de interese, azi a venit și motivarea pentru această decizie.

Curtea Constituțională a României a constatat că ”nu respectă normele de tehnică legislativă cu privire la conţinut şi limbajul juridic” Legea pentru completarea Legii nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative nu respectă normele de tehnică legislativă cu privire la conţinutul şi limbajul juridic al actului normativ.

Raportat la utilizarea în cuprinsul prevederilor criticate a unui limbaj juridic normativ inadecvat, Curtea constată că textul criticat este deficitar din punctul de vedere al tehnicii legislative, ceea ce conduce la încălcarea prevederilor art. 1 alin. (5) din Constituţie, în componenta privind calitatea legii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS