CCR dezbate miercuri, prima sesizare privind OUG 13

Curtea Constituțională a României va discuta miercuri,  la ora 11, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind existența unui conflict între puteri în cazul adoptării ordonanței privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, au declarat pentru Europa FM surse din cadrul CCR.

De asemenea, în aceeași ședință, judecătorii Curții vor dezbate și sesizarea președintelui Klaus Iohannis, pe aceeași temă.

Cât privește sesizarea de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului împotriva ordonanţei de urgenţă nr. 13 de modificare a codurilor penale, ea va fi dezbătută joi, aprecizat ieri preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

”Marţi, primim punctele de vedere ale instituţiilor implicate, iar peste o zi sau două dezbatem. Plenul Curţii va decide dacă dezbatem pe fond OUG 13 sau dacă excepţia de neconstituţionalitate ridicată a devenit inadmisibilă ca urmare a abrogării ordonanţei”, a declarat Valer Dorneanu.

Guvernul a aprobat duminică ordonanţa de urgenţă prin care este abrogată OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Noul act normativ a fost publicat în Monitorul Oficial şi a fost înregistrat la Parlament pentru dezbatere tot duminică, zi în care a intrat şi în vigoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS