CCR a respins exceptia ridicata de Gabriela Firea referitoare la suspendarea urmarii penale in cazul presedintelui

Gabriela Firea se referea la decizia privind plângerea sa depusă la adresa lui Traian Băsescu – prin care îl acuza de șantaj.

Curtea Constituțională a respins astăzi excepția ridicată de Gabriela Firea referitoare la imunitatea președintelui Traian Băsescu.

Senatoarea PSD cerea cA urmărirea penală a șefului statului – blocată din motive de imunitate – să nu mai fie suspendată.

Gabriela Firea se referea la decizia privind plângerea sa depusă la adresa lui Traian Băsescu – prin care îl acuza de șantaj.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus la Parchet, pe 16 aprilie, o plângere penala în care îl acuză pe șeful statului de amenințare și șantaj.

Totul după ce Traian Băsescu a făcut, într-o emisiune televizată, unele afirmații legate de soțul acesteia – primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

Ulterior, procurorii anunțau că au deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de santaj in legatura cu această plângere.

Ancheta a fost însă suspendată pentru că Traian Băsescu se bucură de imunitate, iar recursul Gabrielei Firea la această decizie a fost de asemenea respins.

Cazul a ajuns la Curtea Constituțională – instituției care poate stabili limitele imunității de care beneficiază șeful statului.

Magistrații CCR au decis însă că suspendarea urmăririi penale din motive de imunitate este constituțională – astfel că președintele nu poate fi, deocamdată, tras la răspundere în acest dosar.