CCR a admis toate sesizările referitoare la desecretizarea protocoalelor

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizările PNL, USR, ÎCCJ şi a preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu Legea privind declasificarea unor documente, potrivit unor oficiali ai CCR.

Este vorba despre declasificarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Prin urmare, după decizia de miercuri a judecătorilor Curții Constituționale, proiectul privind declasificarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor, inițiat de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia CCR.

Pe 7 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care prevede declasificarea hotărârii CSAT, care a stat la baza protocoalelor cu SRI, iniţiată de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, pe 20 noiembrie, CCR a fost sesizată, cu două obiecţii de neconstituţionalitate, de către PNL-USR şi de către ÎCCJ, asupra Legii privind declasificarea unor documente, respectiv a hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor SRI cu instituţii din sistemul judiciar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS