Confidenţialitate

Cazuri de coronavirus la ISU Dobrogea

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa a fost testat pozitiv la coronvirusul SARS-CoV-2.

Colonelul Daniel-Gheorghe Popa este internat într-o unitate medicală din Bucureşti.

Alte nouă cadre din cadrul instituţiei au fost confirmate cu aceeași infecție.

ISU Dobrogea a transmis că actuala situație nu afectează capacitatea operaţională a instituţiei.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa este una dintre instituţiile care pe plan local asigură linia întâi în lupta cu virusul Covid-19. În acest context, 10 cadre ale inspectoratului, printre care si domnul inspector şef, au venit în contact cu acest virus şi s-au dispus măsuri medicale pentru fiecare în parte. Capacitatea operaţională nu a fost afectată de cazurile confirmate, activitatea inspectoratului se desfăşoară în continuare în parametrii optimi de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, se precizează într-un comunicat.

“Domnul inspector şef este internat într-un spital din Bucureşti, starea dumnealui fiind una stabilă şi atent monitorizată de cadrele medicale. Suntem alături de dumnealui, cât şi de toţi ceilalţi afectaţi de acest virus şi le dorim multă sănătate. În prezent, comanda inspectoratului este asigurată de dl. colonel Ionel Roşca, iar capacitatea operativă a instituţiei nu este afectată”, adaugă ISU Dobrogea.