Confidenţialitate

Cazul Sorina: Percheziţii la Protecţia Copilului Mehedinţi

Procurorul Mihaela Iorga Moraru de la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie este aşteptată la Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi pentru a ridica mai multe documente.

Toate au legatură cu cazul Sorinei din Baia de Aramă. Între timp, Judecătoria Slatina a decis să amâne judecarea ordonanţei preşedinţiale promovate de procurorul general până pe 18 Iulie.

La sediul Direcţiei de asistență socială și protecția copilului Mehedinți, procurorul Mihaela Iorga Moraru continuă cercetările, urmând să ridice mai multe documente și să audieze mai mulți angajați.

Există suspiciunea că funcționarii care s-au ocupat de adoptia Sorinei ar fi falsificat mai multe documente.

Procuroarea Mihaela Iorga Moraru a început urmărirea penală împotriva procuroarei de la Craiova, Maria piturcă pentru modul in care a acționat la percheziția in care a luat-o pe fetita de la asistentul maternal și a managerului de caz de la DGASPC Mehedinți pentru fals.

Între timp, magistrații Judecătoriei Slatina au decis să amâne luarea unei decizii in cazul ordonanței presedintiale formulate de procurorul general, Bogdan Licu.

Termenul este pe 18 Iulie pentru ca familia care a adoptat-o pe Sorina să poată achita o taxă judiciară.

Prin această cerere, Bogdan Licu a cerut ca fetita să nu poată părăsi țara până la finalizarea anchetelor deschise în acest caz.