Confidenţialitate

Cazul Sorina: Judecătorii decid miercuri dacă fata poate părăsi ţara

Judecătorii tribunalul Olt decid astăzi dacă Sorina – fetița de 8 ani din Baia de Aramă, luată cu forța de la asistentul maternal – poate părăsi țara alături de familia adoptivă care locuiește în America.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu este cel care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Decizia magistraților este așteptată după ce Curtea de Apel Craiova a respins la sfârșitul săptămânii trecute o altă solicitarea a procurorului general de suspendare a adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi.

În cazul Sorinei – sunt pe rolul instanței mai multe cereri și numeroase instituții au declarat că desfășoară anchete.

Fetița de 8 ani a ajuns în atenția publică luna trecută când a fost luată cu forța din locuința asistentei maternale din Baia de Aramă, unde locuia de la vârsta de un an şi două luni.

Procurorul, însoţit şi de un psiholog şi un asistent social, a descins cu mascaţii pentru a efectua o percheziţie – pe motiv că fetiţa era adoptată de o familie din Craiova care avea şi cetăţenie americană, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o țină pe Sorina.

Imaginile înregistrate în care apare fetiţa de 8 ani plângând şi zbătându-se au ajuns pe internet și au declanșat numeroase reacții oficiale, verificări și proteste.