Confidenţialitate

Cazul Rarinca ar putea fi rejudecat. CAB a declarat admisibila contestația în anulare depusă de procurori

Dosarul Marianei Rarinca, femeia achitată după jumătate de an în care a fost arestată preventiv,  ar putea fi rejudecat.

Procurorii DNA au depus o contestație în anulare în cazul său, iar solicitarea a fost declarată admisibilă de către judecătorii Curții de Apel București.

Dosarul Marianei Rarinca – acuzată de șantaj la adresa șefei Înaltei Curți, Livia Stanciu – va ajunge acum pe masa judecătorilor care vor decide dacă sentința definitivă de achitare va fi sau nu anulată.

 

Mariana Rarinca a fost achitată definitiv în luna mai a acestui an, după ce a stat în arest preventiv timp de 6 luni.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru șantaj după ce i-a cerut președintei Înaltei Curți, Livia Stanciu, suma de 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare.

Chiar dacă Mariana Rarinca a fost achitată definitiv, procurorii DNA au făcut o contestație în anulare la Curtea de Apel București. Solicitarea – declarată acum admisibilă – îi viza pe cei 2 magistrați care au decis că femeia este nevinovată.

Dosarul va fi studiat luna viitoare de un nou complet de judecători – aceștia vor decide daca sentinta de achitare va fi anulata si dosarul va fi rejudecat.

Achitarea Marianei Rarinca a declansat o adevarata controversa și pe scena politica – după ce mai mulți politicieni s-au referit la cazul său atunci când au lansat atacuri la adresa justiției.

Unul dintre ei este seful Senatului Calin Popescu Tariceanu care i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care a cerut demiterea Liviei Stanciu si a șefei DNA, Laura Codruta Kovesi.