Confidenţialitate

Dosar penal pentru jandarmul care a lovit protestatari

Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul jandarmului care a lovit oameni la protestul de sâmbătă Piaţa Universităţii din Bucureşti. Procurorii militari au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Potrivit imaginilor, mai mulţi protestatari încercau să îndepărteze gardul instalat de jandarmi pentru a ajunge pe carosabil. Jandarmii încercau să îi împiedice să blocheze strada, iar pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecţie, unul dintre ei a lovit cu pumnul mai mulţi protestatari.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la incidentele petrecute cu ocazia manifestaţiei din data de 20 ianuarie 2018, ce s-a desfăşurat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele: La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 din Codul penal, constând în aceea că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfăşurat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecţie”, se precizează într-un comunicat al Parchetului Militar.

Comandantul Jandarmeriei Române, colonelul Sebastian Gheorghe Cucoş, a declarat luni seară că misiunea de la protestul de sâmbătă din Capitală a fost un succes şi că agentul filmat în timp ce lovea participanţii la manifestare nu este suspendat până nu se demonstrează vinovăţia lui.