Cazul Dan Condrea

Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma și primul suspect în ceea ce se bănuiește a fi fost o rețea care a otrăvit ani de zile spitalele românești furnizându-le dezinfectanți ineficienți, a murit aseară  după ce s-a izbit violent cu mașina de un copac.

Până la această oră nu știm nici dacă a fost accident, nici dacă a fost crimă, nici dacă a fost sinucidere, dar circulă numeroase teorii și pe internet și la TV. 

Este cert faptul că Dan Condrea nu conducea Jeep-ul său, ci o mașină din clasă mică, cu mult mai puține sisteme de securitate la impact, că avea viteză foarte mare, că nu există urme de frânare și că mașina s-a izbit pe partea șoferului de copac. Toate acestea indică o posibilă sinucidere, chiar dacă cei care îl cunoșteau spun că acesta nu era genul care să se sinucidă.

Alte teorii vorbesc despre implicare serviciilor secrete sau al unei mafii care ar fi vrut să îl ucidă pe Condrea ca să nu mai povestească cine a fost implicat alături de Hexi Pharma în aranjarea contractelor cu spitalele. Nu există vreo dovadă în acest sens, dar este de bun simț să presupui că Hexi Pharma a fost ajutată de cineva să facă ce a făcut atâția ani.

Or fi servicii sau e vorba de o mafie bine organizată, tot nu avem o legătură cauzală cu o eventuală crimă? Asta pentru că, în continuare, actele pot scoate la suprafață vinovății.

Ipoteza unui accident este susținută doar de o informație de ultimă oră, difuzată de Digi24, potrivit căreia actuala soție a lui Condrea a declarat procurorilor că vorbeau la telefon în momentul impactului. Cum poate conduce cineva cu 150 la oră pe un drum normal, cu două benzi, și să mai și vorbească la telefon în timpul acesta, cu sau fără handsfree?

Cazul e ciudat, dimensiunea lui rămâne una națională, așa că decât să înnebunim cu toții gândindu-ne la teorii ale conspirațiilor despre execuții de film prost, mai bine să vorbim despre ele.

Vi se pare că procurorii, poliția, serviciile sau autoritățile și-au făcut până acum datoria cu bună credință și eficiență în anchetarea cazului Hexi Pharma?