Confidenţialitate

Cazul Caracal: Reconstituirea traseelor pe care Dincă le-ar fi făcut cu cele două fete

Anchetatorii vor să refacă astăzi şi mâine traseul pe care Gheorghe Dincă l-ar fi făcut cu cele două adolescente pe care spune că le-a răpit şi ucis.

Suspectul va participa şi el la reconstituirile care vor avea loc în Caracal. El se află încă de sâmbătă în arestul Poliţiei Olt.

La reconstituire vor participa şi avocaţii familiilor fetelor dispărute.

Nu se ştie dacă reconstituirea va merge până la capăt, adică dacă va include şi experimentul judiciar cerut de familie, respectiv simularea arderii în aceleași condiții, cu aceleași materiale, în același loc, în butoiul unde Gheorghe Dincă a spus că ar fi incinerat trupurile celor două fete.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat de Gheorghe Dincă, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu.

Astăzi, anchetatorii, împreună cu Gheorghe Dincă, vor reconstitui traseul pe care Gheorghe Dincă l-a făcut din momentul în care a luat-o pe Alexandra Măceşanu în maşină, iar mâine – se vor ocupa de cazul Luizei Melencu.

Potrivit avocaţilor, reconstituirea se face la cererea familiei, având în vedere că, în ultima perioadă, Gheorghe Dincă şi-a schimbat declaraţiile, unele fiind chiar contradictorii.