Confidenţialitate

Cazul Bodog, în analiza senatorilor juriști | AUDIO

Solicitarea procurorilor anticorupție pentru ridicarea imunității social-democratului Florian Bodog intră, luni, în dezbaterea comisiei juridice a Senatului.

DNA îl acuză pe fostul ministru al Sănătății de abuz în serviciu și fals în înscrisuri.

Conducerea Senatului a stabilit vineri, la doar o zi de la primirea solicitării DNA, un calendar accelerat pentru ridicarea imunității fostului ministru PSD Florian Bodog. Astfel, Comisia juridică a primit misiunea de a face azi o evaluare primare a cererii procurorilor anticorupție, urmând ca în maximum două săptămâni să prezinte plenului un raport.

Practic, senatorii juriști sunt chemați să spună dacă recomandă Camerei superioare, unde Florian Bodog este membru, să permită DNA începerea urmăririi penale a fostului ministru PSD.

Procurorii anticorupție în acuză pe Bodog că, în 2017, când a fost ministru al Sănătății în guvernele PSD conduse de Grindeanu și Tudose, a acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, Senatul dominat de PSD a respins o cerere similară a procurorilor anticorupție, dar situația este acum diferită, majoritatea fiind deținută de PNL, USR PLUS și UDMR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre