Cazul Alinei Bica, in presa internationala

Jurnaliştii străini pun accent pe ironia situaţiei

‘Ironie, procuror pentru combaterea crimei organizate arestat pentru corupţie în România’, titrează postul de televiziune Euronews. Jurnaliştii explică cum, deşi Alina Bica conducea o direcţie guvernamentală care anchetează mafia, crima organizată şi terorismul, este acum cercetată la rândul ei pentru abuz în serviciu.

Euronews aduce în discuție și faptul că justiţia din ţara noastră este atent monitorizată de la Bruxelles, iar în ultimii ani condamnările s-au înmulţit.

Între timp, jurnaliștii de la Reuters scriu ‘Procurorii români anchetează şeful propriei lor direcţii antimafie’ şi continuă în aceeaşi notă.

Iar Associated Press titrează ‘Oficial român reţinut sub suspiciunea de abuz de putere într-un caz de restituire de terenuri’.

Despre acelasi subiect relatează şi agenţiile Associated Press şi France Presse. Ambele aduc în discuție informații despre şefa DIICOT, membră a unei comisii care ar fi supraevaluat preţul proprietăţii şi i-a plătit prea mulţi bani fostului proprietar în 2011.

Agentia France Presse preciează că ‘România s-a angajat să intensifice lupta împotriva corupţiei de la intrarea sa în Uniunea Europeană în 2007’.