Confidenţialitate

Caz fără precedent în România: ANAF a invalidat bugetul local al Focșaniului | AUDIO

Invalidarea vine după ce în ședința în care a fost adoptat proiectul de buget pentru acest an, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente. S-au tăiat cheltuieli de funcționare de la primărie și de la instituțiile din subordinea, redirecționate în cea mai mare parte spre fondul de rezervă, ceea ce a făcut ca mai multe capitole bugetare să ajungă pe minus, lucru neacceptat de ANAF. Primarul Cristi Misăilă spune că din 2 iunie, primăria, dar și instituțiile din subordinea, printre care Teatrul și Ateneul, vor avea lacătul pe ușă. Mai mult, vor fi rezilitate toate contractele de servicii:

”Vom notifica toți operatorii cu care noi avem încheiate contracte și aici mă refer în principal la cei ce asigură mentenața programelor informatice, mentenanța și furnizarea sistemelor de tipărire a tuturor documentelor din Primărie, serviciile de pază, serviciile de curățenie, serviciile de comunicații, serviciile de furnizare a energiei electrice. Nu mai avem posibilitatea să ne onorăm plățile”.

La fel de dramatică este situația și în ceea ce privește salariile funcționarilor din primărie și din instituțiile subordonate:

”Nu se mai pot plăti salarii, nu se mai pot face plăți din bugetul local”.

Primăria așteaptă să vadă dacă prefectura Vrancea va da sau nu aviz de legalitate bugetului. Între timp, singura soluție este convocarea unei ședințe de urgență a Consiliului Local, pentru redirecționarea banilor din fondul de rezervă pentru cheltuielile de funcționare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader