Caz de plagiat la Vaslui, laudat de autoritatile locale

Directorul de la Protecţia Copilului şi-a lansat o carte, în care apar capitole întregi copiate de pe site-ul Descopera.ro.

Şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, Ionel Armeanu, şi-a lansat recent o carte în două volume, intitulată ‘Chimia, briliantul vieţii’. Co-autori sunt soția acestuia și un profesor de matematică. Însă, lucrarea conține pagini întregi copiate de pe site-ul Descoperă.ro, așa cum ar fi capitolul intitulat ‘Descoperiri ştiinţifice din întâmplare’.

În apărarea sa, Ionel Armeanu recunoaşte că s-a inspirat de pe internet pentru a scrie cartea. ‘Dintotdeauna cărţile se scriu din cărţi’, a declarat el pentru Mediafax.

Săptămâna trecută, la lansarea lucrării, oficialitățile locale s-au întrecut în a o lăuda, deși au recunoscut că nu au citit-o. De exemplu, primarul orașului spunea atunci că această carte ‘face cinste Vasluiului, un oraş al oamenilor de cultură, al celor deosebiţi’, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean constata că ‘la Vaslui, se întâmplă şi lucruri frumoase’, amintindu-și expresia: ‘carte frumoasă, cinste cui te-a scris’.

La începutul acestui an, Ionel Armeanu a mai lansat o carte, intitulată ‘Matematica, punte a suspinelor?’.