David Bowie: cancer hepatic şi şase infarcte

Potrivit unor surse apropiate lui David Bowie, artistului britanic a murit din cauza unui cancer hepatic, după ce a suferit şase infarcte în ultimii săi ani de viaţă, scrie New Musical Express.

În ultimul timp, Bowie lucra la un nou spectacol de teatru, “Lazarus”, împreună cu regizorul Ivo van Hove, care a dezvăluit faptul că era la curent cu boala starului britanic “de aproximativ un an”.

“Am început să colaborăm la spectacolul nostru «Lazarus» şi, la un moment dat, m-a luat deoparte şi mi-a spus că nu va putea să fie prezent tot timpul, din cauza bolii sale. Mi-a spus că avea cancer, cancer hepatic”, a mărturisit Ivo van Hove.

“Actorii din distribuţie nu au ştiut niciun moment şi bănuiesc că muzicienii cu care el a înregistrat «Blackstar» nu ştiau nici ei”, a adăugat regizorul pentru The Independent. “A făcut eforturi mari pentru a finaliza aceste două proiecte în timp util, pentru a nu da bolii şansa de a-l învinge”.

“Bowie a compus piese şi pe patul de moarte. A luptat ca un leu şi a continuat să muncească ca un leu în toată această perioadă. Am un respect extraordinar faţă de acest lucru”, a mai spus Ivo van Hove.

Wendy Leigh, care a publicat o biografie a lui David Bowie în 2014, a dezvăluit şi ea faptul că artistul britanic a suferit o serie de infarcte. “Nu s-a luptat doar cu cancerul… a suferit şi şase infarcte în ultimii ani. Am aflat acest lucru de la un cunoscut apropiat al său”, a declarat Wendy Leigh pentru BBC News.

Cu două zile înainte de a muri, David Bowie a lansat ultimul său album, “Blackstar”, pe 8 ianuarie, în ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS