Căutările turistului surprins de avalanşă în Bucegi au fost suspendate pe perioadă nedeterminată

Salvamontiştii din Buşteni au oprit, pe durată nedeterminată, căutarea turistului care sâmbătă după-amiază a fost surprins de o avalanşă pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi, decizia fiind luată în condiţiile în care pe munte vremea s-a înrăutăţit, iar salvatorii şi-ar pune vieţile în pericol dacă ar continua să urce în acea zonă.

Salvatorii montani au decis să suspende, pe durată nedeterminată, căutarea lui Daniel Rusu, după patru zile.

La operaţiune au participat zeci de salvamontişti din mai multe judeţe, alpinişti, prieteni ai tânărului, dar şi câini special antrenaţi pentru depistarea victimelor prinse în avalanşă, au căutat fără rezultat.

Decizia a fost luată în condiţiile în care pe munte a început din nou să ningă, există risc de producere a unor avalanşe, iar salvatorii şi-ar risca viaţa dacă ar continua căutările.

Totodată, salvatorii sunt convinşi că este imposibil ca tânărul să mai fie găsit în viaţă, au declarat reprezentanţi ai Salvamont Prahova.

Daniel Rusu a fost surprins de o avalanşă sâmbătă după-amaiză, în timp ce se afla cu alţi patru turişti în Masivul Bucegi, prietenii tânărului scăpând nevătămaţi.

În seara zilei de sâmbătă, salvatorii au găsit mai multe obiecte care aparţin tânărului, între care casca, găsită spartă şi rucsacul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS