Confidenţialitate

TIFF 2024. Actrița Catrinel Dumitrescu va primi sâmbătă premiul de excelență: Mama mea ar fi foarte fericită pentru premiul acesta. Faptul că i-am îndeplinit un vis e un motiv în plus de mulțumire | INTERVIU | AUDIO | FOTO

Festivalul Internațional de Film Transilvania se apropie de gala de premiere. Actrița Catrinel Dumitrescu va primi mâine seară premiul de excelență, ca o recunoaștere pentru rolurile sale în film și teatru. Cunoscută pentru rolurile din filmele „Buletin de București” și „Căsătorie cu repetiție”, dar și pentru nenumărate prestații din spectacole de teatru, actrița Catrinel Dumitrescu spune că este pe scenă încă de dinainte să vină pe lume.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Catrinel Dumitrescu, despre copilăria în teatru: Adoram mirosurile din teatru și agitația actorilor. Erau ca niște licurici

Mama ei, actriță fiind, a jucat până aproape să nască. În copilărie, teatrul era locul ei de joacă.

Catrinel Dumitrescu:Adoram mirosurile din teatru pe care și acum le știu. Aburul care ieșea din costume, care miroseau a fard, a parfum. Agitația lor… erau toți actorii ca niște licurici care așteaptă să lumineze când bate gongul. Era o lume magnifică”.

Talentul lui Catrinel Dumitrescu a fost descoperit în adolescență când a început să frecvente un cerc de teatru. Regizorul Alexandru Tocilescu a distribuit-o în spectacolul „Zvanevit” la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila.

A urmat apoi cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și a debutat în cinematografie cu rolul unei absolvente de facultate care își aranjează o căsătorie pentru a face rost de un buletin de București, ca sa rămâna în Capitală.

Carmen Dumitrescu: Comedia este despre lucruri care dor

Catrinel Dumitrescu: „Comedia este despre lucruri care dor, dar nefăcute cu emfază și cu băgat degetul în ochi, a arăta cu tot dinadinsul ce răi sunt cei de care ne batem noi joc. Au fost pe sufletul spectatorilor care aveau nevoie de un pic de senin și un pic de râs în vremurile acelea”.

Sursa foto: TIFF

Catrinel Dumitrescu: Mama mea ar fi foarte fericită pentru premiul acesta. Faptul că i-am îndeplinit un vis e un motiv în plus de mulțumire

Emoționată până la lacrimi, Catrinel Dumitrescu spune că premiul de excelență pe care urmează să-l primească mâine seară la TIFF o onorează și o bucură.

Catrinel Dumitrescu: „Măicuța mea era o persoană minionă, ca o vrăbiuță așa și a jucat foarte multe travestiuri. A jucat foarte mulți băieți. Dar întotdeauna, fără să fie drame în casă, când am mai început eu să-mi dau seama despre ce e vorba am simțit că avea o tristețe, o neîmplinire că poate că ar fi putut mai mult. Și nu s-a ivit ocazia. Și poate pentru mine, chiar acum, premiul acesta… ea ar fi foarte fericită. Cumva că… i-am împlinit un vis… E un motiv în plus de mulțumire”.

Catrinel Dumitrescu poate fi văzută în continuare pe scenă la Teatrul Nottara din București.

Sursa foto: TIFF

Citește și: TIFF 2024: Moromeții 3, printre cele peste 20 de producții românești și străine din programul zilei de vineri | AUDIO