Confidenţialitate

TIFF 2024: Moromeții 3, printre cele peste 20 de producții românești și străine din programul zilei de vineri | AUDIO

Un nou weekend de proiecții la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Peste 20 de producții românești și străine sunt în programul zilei de astăzi. „Moromeții 3” în regia lui Stere Gulea are premiera azi la TIFF. Programul de azi mai cuprinde și câteva lansari de carte. Viorica Ștefan a surprins atmosfera de la Cluj-Napoca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La TIFF, ziua a început cu proiecția lungmetrajului norvegian „Hipnoza” la cinema Victoria. Filmul spune povestea unui cuplu pentru care propria afacere ia avânt.

Bucuria acestei reușite se suprapune însă cu provocările prin care Vera, personajul feminin principal, trece prin încercarea de a se lăsa de fumat. Ea apelează la hipnoză ca să îndeplinească acest obiectiv.

Producția se află în competiția oficială pe lângă alte 11 filme.

În programul acestei zile este și proiecția unuia dintre cele mai așteptate filme de la TIFF: „Moromeții 3”

Ștefan, un tânăr de 17 ani, va merge să vadă filmul în această seară în Piața Unirii, împreună cu câțiva prieteni.

„Mi-a plăcut și unul și doi și-mi plac poveștile acestea de la țară, familie, educație. Adică poți să înveți cum trăiau oamenii pe atunci. Trebuie să știi trecutul ca să te descurci în viitor și mereu o să rămân pe chestia asta. La TIFF îmi place că este în aer liber și este ceva special”, a spus Ștefan.

„Moromeții 3” va mai fi proiectat în această seară în Parc Poligon Florești, dar și mâine la Cinema Victoria.

De la TIFF, pentru Europa FM, Viorica Ștefan.

Sursa foto: Europa FM / Viorica Ștefan

Citește și: Premieră în Europa: 2 gheișe și o maiko au susținut un spectacol la Muzeul Național de Artă din București | AUDIO | FOTO